CSINÁLD MEG!

AKARJ!

KÜZDJ!

Elérhetőségek

IV. SAVARIA LEGIO RACE Terepakadályfutó Verseny- OCR Kupafutam!

Cím: 9700 Szombathely,
Szabadidő Központ
Telefon: +36-70-94-45-888
Mobil: +36-30-99-40-238
E-mail: skorpiobc@gmail.com
Nyitvatartás

Nyitvatartás

Versenyünk időpontja: 2019 09 21

Online nevezés esetére a számlaszám:

Sopron Bank Burgenland  17600042-00589673-00600002

Számlatulajdonos: Skorpió Box Club

Kapcsolattartó: Varga Roland - Kaczmarski Róbert - Varga HajnalkaRólunk


TÖBB, MINT 1 ÉVTIZED A SPORT SZOLGÁLATÁBAN

SKORPIÓ BOX CLUB

ÖKÖLVÍVÁS, FUNKCIONÁLIS EDZÉS, TEREPFUTÁS

Sportegyesületünk 2007-ben alakult meg Szombathelyen egykori versenysportolókból,- elsősorban az ökölvívás, mint olimpiai sportág népszerűsítése céljából. Kezdetben az ökölvívás mellett kick-box oktatással egybekötve iskolai tornateremben folytattuk tevékenységünket. Az évek alatt a klub iránti fokozott érdeklődés és a megnövekvő sportolói létszám szükségessé tette a szakmai felszerelések és a nagyobb edzőterem kialakítását.

2008-ban önállósodott az ökölvívó szakosztály, Skorpió Box Club néven, melynek köszönhetően kerültünk az új, jelenlegi helyünkre, ahol korszerű, önerőből, saját kezűleg felújított edzőteremben tartjuk edzéseinket.

Az egyesületünkben 1 fő ökölvívó szakedző és 2 fő ökölvívó segédedző gondoskodik a szakmai munkáról. A kezdeti 10-15 fős taglétszám mára már 40-50 főre duzzadt, mely nagy része utánpótlás korú sportoló. A hozzáértő szakmai munkának, valamint a széleskörű támogatói háttérnek köszönhetően a sportolóink közül a döntő többség hivatalosan is leigazolt eredményes ökölvívó versenyző, akik sikerrel veszik az akadályokat a szakszövetség, a régiós központ és a nemzetközi szövetségek által szervezett versenyeken túl, az egyéb sportágakban történő megmérettetéseken is.

Az ökölvívás mellett nagy hangsúlyt fordítunk az erőnlét fejlesztésére is, így cross-fit jellegű és funkcionális edzéstervet is kidolgoztunk, nem csak ökölvívóink részére. Edzőtermünket így különféle korosztályból érkező, színvonalas és szakszerűen összeállított, mint úgy levezetett,- testedzést igénylő sportszeretők is rendszeresen látogatják.

Külön hangsúlyt fektetünk a szabadidős tevékenységekre. Rendszeresen szervezünk a közös futást, túrát, hegymászást, kettlerezést, szabadtéri edzéseket - csapatépítő tréningek gyanánt. Mi nem csak a testet eddzük, hanem a jellemet is acélozzuk,- így teremtve meg a mentális és fizikai összhangot.

Sportrendezvényeink


A Skorpió Box Club által fémjelzett nagyszabású SAVARIA LEGIO RACE /terepfutás extrém akadálypályán/ mára a megye és mondhatni a régió legnagyobb ilyen jellegű terepversenyévé nőtte ki magát. Az akadályfutás az embert próbáló feladatokról szól, ahol nem számít az időjárás, a mostoha és viszontagságos terep, ami dominál, az csak a szív és az akaraterő. Népszerűsége az egyszerűségében keresendő. Nincs szükség drága felszerelésekre, sem konditeremre, csak a megfelelő felkészültségre kell helyezni a hangsúlyt. A másik fontos feladat, hogy ne adjuk fel menet közben. Több természeti elemmel kell megvívni a harcot, ráadásul mindezt időre. Alapvetően a futás a fő cél, de mi ennél többet akarunk!! Kell a sár, a víz, az akadály, a feladat és még több KIHÍVÁS! 

Ki kell emelni a Skorpió Box Club által 2019-ben a már 9. alkalommal megrendezésre kerülő HAUER LAJOS NEMZETKÖZI ÖKÖLVÍVÓ EMLÉKVERSENY-t is. Ez a régióban egyedülálló nemzetközi és országos szakszövetségi versenynaptárban jegyzett ökölvívó rendezvény nagyban hozzájárul az ökölvívás népszerűsítéséhez. Évről-évre visszatérő nemzetközi szintű egyesületeket üdvözölhetünk e sportágból, mint Szlovákiából TOMI KID galántai klub, de képviseltetik magukat a versenyen osztrák és szlovén klubbok is.

Egyesületünk minden évben ökölvívó pofonparty-k szervezésével igyekszik a box-ot kedvelő közönség éhségét csillapítani.

2014-ben a klub szervezte Vas megye minden idők legnagyobb nemzetközi HURRICANE K1 és FULL CONTACT gáláját, melyen az osztrák, magyar, török világbajnokok között GÖRBICS GÁBOR és HABASH ANTOINE részvétele csak emelte a rendezvény színvonalát.

A Skorpió Box Club az ökölvívás népszerűsítése érdekében a versenyeztetésen és a versenyszervezéseken túl rendszeresen részt vesz az egyetemi nagy sportágválasztón, városi és iskolai bemutatókon is.

2016. évben a Vulcano Harcművészeti és Ketrecharc Gálá-kon bemutatót tartottunk a más harcművészeteket is kedvelők örömére.

A versenyeztetés keretén belül rendszeresen indulunk nemzetközi, régiós és az országos versenynaptárban szereplő országos és utánpótlás versenyeken. A sok munka és szorgalom meghozta a gyümölcsét, de beszéljenek röviden lentebb a képek.

 

 Csatolt fájl(ok)

Vissza az előző oldalra!
IV. SAVARIA LEGIO RACE Terepakadályfutó Verseny- OCR Kupafutam! - NémetIV. SAVARIA LEGIO RACE Terepakadályfutó Verseny- OCR Kupafutam! - Magyar