A versenyről

Sportoló vagy és kihívást keresel?

Szeretnéd feszegetni határaidat?

Hobbi sportolóként, esetleg "gyerekfejjel" kipróbálnál valami újat és izgalmasat?

Esetleg szülőként megnéznéd, ahogy a gyermeked versenyez a gyermekpályán vagy szabadon tombol, kúszik, mászik egy jót?

A lap alján csatolt fájl a felelősség nyilatkozat, amely a versenyen való részvételhez elengedhetetlen és szükséges. A regisztráció meggyorsítása érdekében, töltsétek le, nyomtassátok ki és hozzátok aláírva magatokkal a helyszínre.

A verseny eredményeit és időeredményeit 04.29-én a következő weboldalon követhetitek!

 

 

 

Akkor ezt kínáljuk nektek! 10 + km kihívás, erőpróba!

A szombathelyi Skorpió Box Club, mint mindig, az ökölvíváson kívül most is egy szenzációs új programmal  rukkol elő a nagyközönségnek: a külföldön már elterjedt (Spartan Race, Mud Race, Brutál Futás, stb. néven ismert) és most már hazánkba is eljutott nagy népszerűségnek örvendő emberpróbáló akadályversenyt rendez Szombathely városában!

Mi is ez? Ez a kihívás az emberpróbáló feladatokról szól. Itt nem számít az időjárás és a domborzati nehézségek, ami dominál, csak a szív és az akaraterő.

Népszerűsége az egyszerűségében keresendő. Nincs szükség drága felszerelésekre, sem konditeremre, csak a megfelelő felkészültségre kell helyezni a hangsúlyt. A másik fontos feladat, hogy ne adjuk fel menet közben. Több természeti elemmel kell megvívni a harcot, ráadásul mindezt időre. Alapvetően a futás a fő cél, de nehezítésként a sárral, a vízzel, különböző akadályokkal, ügyességi feladatokkal is meg kell küzdeni. A táv hosszát előre nem pontosítja a Skorpió Box Club, ahogy a kihívás próbatételeit sem.

 

A VERSENY NEVE: SAVARIA LEGIO RACE TEREPFUTÁS EXTRÉM AKADÁLYPÁLYÁN

A név eredete Savaria történelmi város nevéből lett általunk kiválasztva.

 

A VERSENY PROGRAMJA:

A rendezvény keretén belül tervezett események:

 • Komplett sporttevékenység, mely magába foglalja a futást, mászást, emelést, ugrást, tájékozódási képességet és ügyességet fejleszt.
 • A helyszínen kutyás-ügyességi bemutató.
 • Menhelyi kutyák kiállítása és örökbe fogadásának lehetősége.
 • Elsősegélynyújtó bemutató, vérnyomásmérés, vércukorszint ellenőrzés, véradási lehetőség.
 • Jó idő esetén gyermekeknek versenyen kívüli ügyességi feladatok, zsákolási- kesztyűzési lehetőség, gyermekek általi ökölvívó bemutató önvédelmi technikákkal,
 • Természetesen a jó közösségi hangulatot szolgálja a zene és a büfé.

 

Az extrém akadálypálya tervezett helyszíne:

Szombathely, Szabadidő Központ, Homok út

GPS koordináták: 47°13'48.80" 16°35'44.24"

Tervezett kapcsolódó helyszínek: Csótó, Parkerdő, Emlékmű

 

A PROGRAM KONCEPCIÓJA

A rendezvény célja, hogy egy generációkat áthidaló, - azokat összekötő közös és élvezetes saját koncepciójú tömegsport eseményt tegyen népszerűvé és rendszeressé Szombathelyen.

Kortól, nemtől független élménydús közösségi program, mely magas szintre emeli a közösségi szellemet mind a versenyzők,- mind a szervezésben és lebonyolításban segédkező önkéntesek, illetve  helyszínen tartózkodó, de más jellegű programokat látogatók között.

Átfogó projekt, amely a helyi és regionális közösség javát szolgálja azáltal, hogy már az előkészületekbe bevonja a lakosságot, lehetőséget adva, hogy önkéntesként már a szervezési feladatokban is részt vegyenek korosztálytól függetlenül.

A rendezvény maga és a kapcsolt programok, szolgáltatások széles körben és  egyidőben többféle igényt is kielégítenek illetve több fajta problémára is megoldást kínálnak, mint pl.:

 • szabadidő tartalmas eltöltése,
 • családi szórakozás (szülő-gyermek közös élmény)
 • gyermekeknek sikerélmény (mindenki érmet kap 6 éves korig)
 • csapatépítés, kapcsolatteremtés, egészségmegőrzés
 • különböző korosztályok összekovácsolása
 • közös élmény és hagyományteremtés.

 

A SAVARIA LEGIO RACE:

Egy 14 kilométeres extrém akadálypálya terepen, melyet futva kell teljesíteni.

Az útvonal a Szabadidő Központon kívül érinti a Csótót, a Parkerdőt és az Emlékmű környékét.

Az akadályok különböző nehézségűek,- könnyebben, illetve nehezebben teljesíthetőek,- de ki-ki maga döntheti el, hogy vállalja-e az adott feladat megoldását, vagy kiváltja a szervezők által megszabott számú négyütemű fekvőtámasz teljesítésével.

Külön kerül kialakításra a felnőtt és a gyerek akadálypálya, melyen 6 éves korig a szülői kíséret megengedett és az elismerő érem számukra garantált.

A felnőttek a helyszínen időmérő órát kapnak, mely méri a táv teljesítésének időtartamát.

A helyszínen felállított információs standnál útvonalterv (egy kis térkép) áll rendelkezésre, ugyanitt a felmerülő kérdésekre is választ kapnak az indulók.

Lehetőség van nem csak online, de a helyszínen is nevezni a rendezvény napján az erre a célra felállított nevezési sátorban.

A gyermek verseny kezdési időpontját délelőtt 11 órára tervezzük.

A felnőtt versenyeket 13 órától indítjuk 10-es csoportokban 10 percenként.

Minden regisztrált induló, aki teljesítette a távot emlékérmet, pólót és oklevelet kap ajándékba.

 

A RENDEZVÉNY VÁRHATÓ RÉSZTVEVŐI

A 2015-ös és 2016-os évek alapján a növekvő részvételi arányból kiindulva a várható résztvevők száma meghaladja az 500 főt.

A program komplexivitásából adódóan a célcsoport maga helyi és a környékbeli lakosság, ezen belül a felnőttek, gyermekek és családok.

Az előző évek adataiból kitűnik, hogy a gyermekek és a családok részaránya nagymértékben növekszik.

Önkéntesek, segítők jelentkezését, ajánlását folyamatosan várjuk és köszönjük!

 

A verseny helyszíne: Szombathely, Szabadidő központ   47°13'48.80"  16°35'44.24"

A verseny időpontja: 2017. április 29.

Futamok Indulása: 2017. április 29.-e 11:00 órától (gyermek, serdülő), 13:00 órától (diák, felnőtt, veterán) 20- 30 percenként kis csoportokban (30 - 40 fő maximum)!

Online nevezési és utalási, befizetési  határidő: 2017. április 28.-a 12:00 óra (pénteki utalás vagy befizetés esetén terhelési bizonylatot kérünk bemutatni a helyszínen)

Helyszíni nevezés: 9700 Szombathely, Szabadidő központ

Helyszíni nevezés (gyermek, serdülő) :  08:00-tól 10:30-ig

Helyszíni nevezés (diák, felnőtt, veterán) :  08:00-tól 12:h-ig

Az akadályfutó versenyen bárki részt vehet, nemtől, kortól, vagy edzettségi állapottól függően. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem csupán életerős atléták tudnak részt venni a versenyen! A gyerekektől egészen a veteránokig, mindenki számára megfelelő kihívást és kikapcsolódást biztosít a rendezvényünk. A verseny népszerűségének kulcsa, hogy az emberek szeretik kipróbálni saját határaikat. Az átlagemberek és a gyermekek számára is elérhetővé válik ez a kihívás.

A Verseny főszervezője a Skorpió Box Club

 

 

Csatolt fájl(ok):Hívj vagy üzenj

SAVARIA LEGIO RACE

9700 Szombathely,
Szabadidő központ, Homok utca
SAVARIA LEGIO RACE - MagyarSAVARIA LEGIO RACE - Német